∼
RYCHLÁ A CHUTNÁ POLÉVKA, KTEROU SI ZAMILUJETE!
∼
PRO 4 OSOBY / PŘÍPRAVA cca 25 MIN.
INGREDIENCE
1 větší celer
1 cibule
150 mg ovesné smetany
obyč olivový olej
mořská sůl
mletý pepř
petrželka
POSTUP
Celer i cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. V rychlovarné konvici necháme přivést k varu asi 1 l vody. V hrnci na oleji zpěníme cibulku, přidáme celer, krátce (cca 3 minuty) restujeme, zalijeme horkou vodou (jen tak, aby byly ponořeny všechny kousky celeru!), osolíme a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Po uvaření rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu a pak už polévku nevaříme (kdyby se vám ale zdála příliš hustá, přidejte další vodu). Dochutíme solí a mletým pepřem a před podáváním přidáme na jednotlivé porce malou hrstku petrželky.
Bon appétit!