RAJČATOVÁ POLÉVKA Z PEČENÝCH RAJČAT

rajcatova

JEDNODUŠE RAJČE!

Když se vás babička chystá příjemně překvapit a potěšit tým, že vám dá tři kila nádherných rajčat z její zahrádky, ale nic netušíc, že vám už stejnou radost udělal brácha, tak začnete rychle, ale s úsměvem, uvažovat co s nimi. 

*

TIP: Tuto polévku podávám nejčastěji se zakysanou smetanou, občas pro změnu do ní přidám na malé kostičky nakrájenou mozzarelu nebo jí posypu hoblinkami parmazánu.

*

PRO 4 OSOBY / PŘÍPRAVA cca 20 MIN.


INGREDIENCE

1,5 kg čerstvých rajčat

1 čerstvá chilli paprička

4 stroužky česneku

3 dcl vody

1 větší červená cibule

obyčejný a extra panenský olivový olej

4 polévkové lžíce balsamikového octa

za hrst čerstvé bazalky

mletý pepř

himalájská sůl

1 zakysaná smetana


POSTUP

Troubu rozehřejeme na 220°C. Rajčata rozčtvrtíme, uložíme na plech, zakápneme olejem, osolíme, opepříme, přidáme rozdrcený česnek, rozpůlenou chilli papričku zbavenou semínek a vložíme na 15 minut do trouby. Nakrájenou cibulku osmahneme v hrnci na oleji, stíšíme žár a přidáme balzamikový ocet (pozor, jestli jej přelijeme do moc horkého oleje, tak vyprskne, takže opatrně) a ještě chvilku opékáme. Stranou necháme přijít k varu vodu. Do hrnce k cibulce přidáme směs z plechu a 3 dcl horké vody. Přidáme bazalku (pár lístků si necháme na ozdobu) a rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme a se zakysanou smetanou, pár lístky bazalky a pár kapkami panenského olivového oleje servírujeme.

Přeji vám dobré chutnání! :)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *