∼
RYCHLÁ A ZDRAVÁ! CO VÍC SI PŘÁT?
∼
Je podzim a počasí nic moc. Mám chuť na něco hřejivého. Vzpomněla jsem si na kmínovku, kterou jsem jako malá milovala, ale nikdy ji nevařila. Dnes jsem to zkusila a miluji ji ještě víc! Nejen, že náklady na ní jsou minimální a příprava už jednodušší být nemůže, ale její nutriční hodnota je IDEÁLNÍ.
*
TIP: Ovesné vločky není nutno obzvlášť představovat, asi každý ví, že mimo jiné mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitamínů B1, B6 a E, železa a vápníku a že též obsahují fosfor a lecitin.
*
PRO 6 OSOB / PŘÍPRAVA cca 25 MIN.
INGREDIENCE
70 g ovesných vloček
1 lžíce kmínu
1,5 litra vody (nebo zeleninového vývaru)
2 lžíce olivového oleje
sůl
petržel kadeřavá
1 vajíčko (nepovinné (vegan varianta), ja ho přidávám, když vařím pro přítele)
4 brambory
POSTUP
Vločky a kmín krátce nasucho opražíme v hrnci, zalijeme vodou (nebo vývarem) a vaříme 20 minut. Bokem uvaříme oloupané na malé kostky nakrájené brambory. Po uvaření polévky, polévku rozmixujeme ponorným mixérem a přecedíme přes síto. 3 až 4 lžíce směsi, co zůstanou v site, vložíme zpátky do polévky, dochutíme solí a přidáme olivový olej. Do odstavené polévky můžeme vmíchat vajíčko. Polévku podáváme s bramborem a na drobno nakrájenou kadeřavou petrželí.
Ať vám chutná!