MOELLEUX AU CHOCOLAT/ČOKOLÁDOVÝ FONDANT S RYBÍZOVÝM PŘELIVEM

fondant

malá NADÝCHANÁ ČOKOLÁDOVÁ BÁBOVIČKA! 

Babiččina zahrádka opět nezklamala a rybízu máme na rozdávání. Když jsem uvažovala, k čemu by se tak tyto červené bobule s nakyslou chutí hodily, tak mně mimo jiné napadl čokoládový fondán. Tento dezert jsem dělala po prvý nedávno a bavil mně hodně. Je snadný, rychlý a úžasný.

PS: Porce dělám optimální, čili sousta vás nenutí myslet hned na to, že pak budete muset udělat minimálně 100 dřepů navíc. A to je to, co se mi velice líbí :)

*

TIP: V tomto receptu používám kokosový olej bez vůně (Purity Vision BIO – BIO Kokosový olej bez vůně, k dostání v DM drogerii), aby se mi příliš navzájem nebily chutě.

*

PRO 4 OSOBY / PŘÍPRAVA cca 20 MIN.


INGREDIENCE

230 g hořké čokolády na vaření

3 vajíčka

115 g másla

2 lžíce špaldové mouky

2,5 lžíce javorového sirupu

160 g rybízu


POSTUP

Troubu si předehřejeme na 200 °C. Kostičky čokolády rozpustíme nad parou, nebo i v mikrovlnce, a necháme vychladnout. Rozpuštěné máslo vyšleháme s javorovým sirupem a pak do směsi přidáme nejdřív jedno, pak druhé a pak poslední vajíčko. Důkladně promícháme. Přidáme mouku, znova důkladně promícháme a přidáme čokoládu. Vypracujeme řidší tekuté čokoládové těsto. Keramické formičky vymazané máslem naplníme těstem (asi do 2/3). Pečeme v troubě na 200 °C přibližně 10 – 12 minut (podle velikosti formiček). Po upečení vyndáme z trouby a vyklopíme na talíř. Podáváme teplé s rybízem rozmixovaným s jednou lžičkou vody a kávovou lžičkou javorového sirupu. Na ozdobu použijeme pár bobulí čerstvého rybízu.

Mňam!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *