Batátovo-dýňové noky se šalvějovým máslem

Noky

DÝNĚ sem, DÝNĚ tam..

Rok 2015 byl pro mně také rok dýně, jedla sem jí tolik, až sem byla oranžová :) ALE i přesto jí nemám pořád dost :) 

*

TIP: Inspirovala jsem se Herbářem :)

*

PRO 6 OSOB / PŘÍPRAVA cca 90 MIN.


INGREDIENCE

NOKY

300 g batátů 

400 g dýňového pyré

250 g špaldové mouky

1 vejce

4 lžíce olivového oleje

ŠALVĚJOVÉ MÁSLO

100 g másla Ghí

mořská sůl

šalvej

parmazán k servírování


POSTUP

Uvařené a nastrouhané batáty (i se slupkou) smícháme s dýňovým pyré, přidáme mouku vejce a vypracujeme těsto (nesolíme!). Hotové těsto vyndáme na pracovní desku, pomoučníme a uděláme úzké válečky, které krájíme na cca 1,5 cm kousky. Každý kousek přitlačíme vidličkou – uděláme nok. Ve vřící vodě pak noky vaříme do té doby, než vyplavou na povrch. Následně na pánvi rozehřejeme ghí, které osolíme a noky rychle z obou stran osmahneme. Při konci přidáme do pánve s noky i šalvěj. Noky servírujeme prolité ghí se šalvějí, nebo taky můžeme navrch posypat nastrouhaný parmezán.

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *