∼
MÍSTO CHIPSŮ NEBO JAKO MALÝ PŘEDKRM PRO NÁVŠTĚVY!
∼
Potřebovala jsem něco na domácí křupání, ale brambůrky mi nikdy moc nešli k chuti a navíc vědomí, jak jsou nezdravé, mi nedovolilo je požít. A proto, když mám chuť na něco slané křupavé a ještě k tomu zdravé, volím výbornou hlívu ústřičnou.
*
TIP: Hlíva ústřičná má mnoho léčivých účinků. Mimo jiné například blahodárně působí na regeneraci jater. Působí antibakteriálně, antivirově a protinádorově. Stimuluje imunitní systém, kdy působí na metabolismus tuku, snižuje cholesterol a má vysoký obsah D – glukanu, který je označován za elixír věčného mládí.
*
PRO 2 OSOBY / PŘÍPRAVA cca 15 MIN.
INGREDIENCE
300 g čerstvé hlívy ústřičné
pár kapek obyčejného olivového oleje
mletý pepř
himalájská sůl
POSTUP
Hlívu umyjeme pod tečíčí vodou, osušíme a natrháme podélně na tvar připomínající nudle (cca 1 x 5 cm). Na plech vyložený pečícím papírem položíme hlívu, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vložíme do rozpálené 210°C trouby na cca 13 minut (záleží od velikosti kousků a taky, jak komu víc chutná – tvrdší křupavější, nebo šťavnatá křupavá jen po stranách).
Křup! :)