PENNE S RUKOLOVO-BAZALKOVÝM PESTEM

pesto

RYCHLOVKA PO NÁROČNÉM DNI NEBO VÍKENDU!

Protože jsme se vrátili z nádherného víkendu stráveného mimo Prahu později, než jsme mysleli, potřebovala jsem vymyslet něco rychlé, ale ne odfláknuté, něco teplé, ale ne hotové jídlo ze zmraženého polotovaru a něco lehké, už bylo po zprávách. Udělala jsem pesto a udělala jsem dobře :)

*

TIP: V tomto receptu použiji těstoviny Penne, i když tvar pro mne až tak důležitý není. Co ale je, tak to je druh těstovin, musí být 100 % semolínové – víc na CO JIM A PROČ: 

          <a href=“http://www.varimtedyjsem.cz/co-jim-a-proc/„>COJIMAPROC</a>

A ještě jedna věc :) Někdy dám pro změnu do pesta i avokádo. Pesto se tak stane ještě víc jemné a krémové, čím obohatí gastronomický zážitek.

*

PRO 2 OSOBY / PŘÍPRAVA cca 15 MIN.


INGREDIENCE

TĚSTOVINY

250 g těstovin Penne ze 100% semoliny

obyčejný olivový olej

RUKOLOVO-BAZALKOVÉ PESTO (uváděné množství zodpovídá tak 4 až 5 porcím, zbylé pesto proto vždy uložím do lednice v skleněný nádobě s víkem a použiji příště :)

50 g čerstvé rukoly

50 g čerstvých bazalkových lístků

180 ml panenského olivového oleje

50 g strouhaného parmezánu

2 stroužky česneku

2 lžíce konopných semínek

1 lžíci dýňových semínek

čerstvý mletý pepř

himalájská sůl

SALÁTEK

2 malé hlávky římského salátu

balzamico


POSTUP

Těstoviny dáme vařit do horké slané vody s trochou obyčejného olivového oleje. Bazalku propláchneme horkou vodou, aby si uchovala zelenou barvu a usušíme (rukola se většinou prodává již umytá). K bylinkám přidáme půlku olivového oleje a postupně přidáváme jednotlivé suroviny: přelisovaný česnek, konopné a dýňové semínka, nastrouhaný parmezán a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Postupně přidáváme zbytek oleje. Nakonec ochutíme. Hotové pesto smícháme s uvařenými těstovinami, posypeme na hrubo nastrouhaným parmezánem a jíme spolu s římským selátkem ochuceným balzamikem.

Ať vám chutná! :)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *