∼
KRÁLOVSKÉ KREVETY!
∼
Jedno z mých nejoblíbenějších jídel, které si dělám tak často, že se divím, že mne ještě neomrzelo. Takže i když vím, že to skutečně přeháním a připadám si jak nemocná, pořád ho nemám dost. Když se opatrně (jak kdyby jsem věděla, že bych neměla.. ale musím, protože to jde ze mě) ptám přítele, co by si tak dal k večeři a on odpoví, že „kreveťáky“, tak vím, že jsme si souzeni.
*
TIP: Nejsou těstoviny jako těstoviny, proto v krámu do košíku vkládám, nebo u pultu od prodavačky žádám, vždy ty z 100 % celozrnné semoliny, ne klasické! Vždyť, kdo by chtěl dobrovolně zatěžovat organizmus a tloustnout? Já tedy ne! Krevety kupuji tygří mražené v Kauflandu. Mají je za dobrou cenu a jsou fakt výborné. Lněné semínka, které doporučuji pořádně rozkousat, nebo před použitím rozdrtit, u celých totiž hrozí, že, procházejí tělem téměř bez změn. A to nechceme!
*
PRO 2 OSOBY / PŘÍPRAVA cca 20 MIN.
INGREDIENCE
16 velkých tygřích krevet
240 g semolinových těstovin Linguine
10 cherry rajčátek
1 stroužek česneku
olivový olej
provensálské bylinky
1 hrst čerstvé bazalky
1 malá chilly paprička
himalájská sůl
lněná semínka a konopná semínka loupaná
POSTUP
Dáme si vařit těstoviny. Zatímco se vaří, si rozmrazíme krevety a propláchneme je horkou vodou (ne příliš horkou, abychom je neuvařili). Na pánev nalijeme olej, přidáme přelisovaný česnek, na malé kousíčky nakrájenou chilly papričku (dle chuti), krevety, cherry rajčata rozkrojena na půl, provensálské bylinky, vše posolíme a osmahneme. Krevety po asi 2 minuty otočíme a osmahneme z druhé strany. Celkem vše restujeme kolem 5 až 7 minut max (kým nejsou krevety hotovy). Pak k této směsi přidáme těstoviny (předpříprava ingrediencí a příprava krevet trvá přibližně stejnou dobu, jak se vaří těstoviny, čili uvařené těstoviny přidávám na pánev ke krevetám přímo z hrnce, ve kterém se vařili, nabírám je děrovanou naběračkou, aby odkapala voda a vkládám na pánev ke krevetám). Vše lehce promícháme a necháme spojit chutě, cca 1 minutu, pak odstavíme. Nasekáme si čerstvou bazalku (pár lístků necháme v celku na ozdobu) kterou zamícháme do hotových těstovin. Servírujeme s rozdrcenými lněnými a konopnými semínky.
Přeji dobrou chuť!