∼
malá NADÝCHANÁ ČOKOLÁDOVÁ BÁBOVIČKA!
∼
Babiččina zahrádka opět nezklamala a rybízu máme na rozdávání. Když jsem uvažovala, k čemu by se tak tyto červené bobule s nakyslou chutí hodily, tak mně mimo jiné napadl čokoládový fondán. Tento dezert jsem dělala po prvý nedávno a bavil mně hodně. Je snadný, rychlý a úžasný.
PS: Porce dělám optimální, čili sousta vás nenutí myslet hned na to, že pak budete muset udělat minimálně 100 dřepů navíc. A to je to, co se mi velice líbí :)
*
TIP: V tomto receptu používám kokosový olej bez vůně (Purity Vision BIO – BIO Kokosový olej bez vůně, k dostání v DM drogerii), aby se mi příliš navzájem nebily chutě.
*
PRO 4 OSOBY / PŘÍPRAVA cca 20 MIN.
INGREDIENCE
230 g hořké čokolády na vaření
3 vajíčka
115 g másla
2 lžíce špaldové mouky
2,5 lžíce javorového sirupu
160 g rybízu
POSTUP
Troubu si předehřejeme na 200 °C. Kostičky čokolády rozpustíme nad parou, nebo i v mikrovlnce, a necháme vychladnout. Rozpuštěné máslo vyšleháme s javorovým sirupem a pak do směsi přidáme nejdřív jedno, pak druhé a pak poslední vajíčko. Důkladně promícháme. Přidáme mouku, znova důkladně promícháme a přidáme čokoládu. Vypracujeme řidší tekuté čokoládové těsto. Keramické formičky vymazané máslem naplníme těstem (asi do 2/3). Pečeme v troubě na 200 °C přibližně 10 – 12 minut (podle velikosti formiček). Po upečení vyndáme z trouby a vyklopíme na talíř. Podáváme teplé s rybízem rozmixovaným s jednou lžičkou vody a kávovou lžičkou javorového sirupu. Na ozdobu použijeme pár bobulí čerstvého rybízu.
Mňam!