∼
DÝNĚ sem, DÝNĚ tam..
∼
Rok 2015 byl pro mně také rok dýně, jedla sem jí tolik, až sem byla oranžová :) ALE i přesto jí nemám pořád dost :)
*
TIP: Inspirovala jsem se Herbářem :)
*
PRO 6 OSOB / PŘÍPRAVA cca 90 MIN.
INGREDIENCE
NOKY
300 g batátů
400 g dýňového pyré
250 g špaldové mouky
1 vejce
4 lžíce olivového oleje
ŠALVĚJOVÉ MÁSLO
100 g másla Ghí
mořská sůl
šalvej
parmazán k servírování
POSTUP
Uvařené a nastrouhané batáty (i se slupkou) smícháme s dýňovým pyré, přidáme mouku vejce a vypracujeme těsto (nesolíme!). Hotové těsto vyndáme na pracovní desku, pomoučníme a uděláme úzké válečky, které krájíme na cca 1,5 cm kousky. Každý kousek přitlačíme vidličkou – uděláme nok. Ve vřící vodě pak noky vaříme do té doby, než vyplavou na povrch. Následně na pánvi rozehřejeme ghí, které osolíme a noky rychle z obou stran osmahneme. Při konci přidáme do pánve s noky i šalvěj. Noky servírujeme prolité ghí se šalvějí, nebo taky můžeme navrch posypat nastrouhaný parmezán.
Dobrou chuť!